ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Κατηγορία: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
ISBN: 978-960-01-1126-Χ
Μετάφραση: ΑΝΘΟΛΟΓΗΣΗ: ΜΠΑΡΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Εκδότης: GUTENBERG
Σελίδες: 280
Εικονογράφηση: ΟΧΙ
Τιμή: 15,28€ 
Παραγγελία  

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ συλλογή Χριστουγεννιάτικων & Πρωτοχρονιάτικων Διηγημάτων. Περιέχονται διηγήματα γνωστών και καταξιωμένων Ελλήνων συγγραφέων.


Τα Χριστουγεννιάτικα Διηγήματα περιέχουν διηγήματα των παρακάτω Ελλήνων συγγραφέων:
Γ. Αθανάς, Δ. Βουτυράς, Σ. Δάφνης, Π. Δέλτα, Α. Εφταλιώτης, Α. Καρκαβίτσας, Φ. Κόντογλου, Κ. Κρυστάλλης, Τ. Λάππας, Σ. Μαυροειδή-Παπαδάκη, Γ. Δ. Μπάρτζης, Σ. Μυριβήλης, Π. Νιρβάνας, Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος, Α. Παπαδιαμάντης, Ν. Πετμετζάς-Λαύρας, Π. Πικρός, Δ. Στίκα, Α. Τραυλαντώνης, Α. Τροπαιάτης, Χ. Χρηστοβασίλης.
     Τι συγκινεί περισσότερο τους συγγραφείς μας από τη γιορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς; Τι είναι εκείνο που κυριαρχεί στις δημιουργικές τους εμπνεύσεις, όταν γράφουν τα εορταστικά τους κείμενα;
     Το μεταφυσικό και μαγικό της νύχτας που γεννήθηκε ο Χριστός; Η λαϊκή μας παράδοση και τα ποικίλα γραφικά έθιμα του δωδεκαήμερου; Το ελπιδοφόρο μήνυμα της ενανθρώπισης του Θείου πνεύματος; Η προσδοκία της ειρήνης και της αγάπης; Η αντίθεση ανάμεσα στο ποθούμενο των εορτών και στην πραγματικότητα που συχνά για τους πολλούς απέχει απ' αυτό, με συνέπεια την πίκρα ή την απογοήτευση;
Μέσα σ' αυτό το ποικιλόχρωμο, ανόμοιο και κάποτε αντιφατικό κλίμα πίστης, αισθήσεων, συγκινήσεων και συναισθημάτων, κινούνται τα 26 ανθολογημένα διηγήματα της Ανθολογίας μας, που είναι γραμμένα από Έλληνες λογοτέχνες, για να σας προσφέρουν απολαυστικές, γιορταστικές, χριστουγεννιάτικες αναγνώσεις.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 

ΛΕΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣguest
Login

ΣΜΟΛΕΝΣΚΥ 32,
ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ.: 11473
ΤΗΛ.: 210.38.43.511-12,
FAX: 210.38.29..402
email: info@dardanos.gr